top of page
Workshop i Expressive Arts - Möt din inre hjälpare & låt vingarna bära dig!
Workshop i Expressive Arts - Möt din inre hjälpare & låt vingarna bära dig!

fre 28 okt.

|

Hälsans hus

Workshop i Expressive Arts - Möt din inre hjälpare & låt vingarna bära dig!

Varmt välkommen till en workshop och introduktion i uttryckande konstterapi (expressive arts). Vi träffas under tre dagar i charmiga lokaler på Södermalm och du får uppleva hur det går till att arbeta på djupet med konstnärliga språk och uttryck. Det behövs inga särskilda förkunskaper för att delta.

Workshopen är fulltecknad.
Se andra evenemang!

Tid & plats

28 okt. 2022 10:00 CEST – 30 okt. 2022 15:00 CET

Hälsans hus, Fjällgatan 23, 116 28 Stockholm, Sweden

Om workshopen

Möt din inre hjälpare

Vi kan alla skapa och forma våra liv. Inom oss finns en intuitiv kraft - en inre hjälpare som hämtar näring ur en universell källa som finns för oss alla. Denna hjälpare - och vägvisare på livets stig - är en motkraft till den prestationsångest och skam som bottnar i tron att alltid behöva visa att man duger och ska presentera på topp. Den inre hjälparen står helt på din sida. Den pekar på det som är sant och levande så att du kan lyfta och låta vingarna bära dig. Hjälparen får näring i den dynamiska process som uppstår när du ger plats för att skapa fritt och lekfullt. Den har en annan sorts intelligens än den vi vanligtvis förknippar med kompetens och framgång. Denna workshop handlar om att möta, utforska din intuitiva hjälpare och släppa fram den kraft som är just din.

Vi lever i en tid präglad av ökad vardagsstress och hög prestation. Om att vara särskild och synlig. Detta skapar stark psykologisk press. För dig som upplevt stress eller livskris kan konstnärliga språk vara en varsam väg till läkande och få livet tillbaka. Skapade genom olika konstuttryck i en trygg ram är ett direkt sätt att bjuda in mer glädje, förundran och vitalitet i livet.

I Expressive Arts använder vi olika konstnärliga uttryck: musik, bild, dans och rörelse, drama, film och foto, poesi och berättelser. Metodiken har ett stöd i forskning och i omfattande praktisk kunskap.

Vi som arbetar med expressive arts menar att varje människa har en inneboende kraft och förmåga att aktivt skapa och forma sitt liv och att den förmågan grundas i kroppen. Vi relaterar till världen omkring oss genom våra sinnen, förnimmelser, känslor och talade språk. När vi skapar använder vi dessa förmågor för att forma och synliggöra oss själv i världen. Skapandet kan också vara en meningsbärande väg för att pröva nytt och få en önskad förändring. I denna workshop fokuserar vi på resurser , inspiration och inte hjälp.

Vill du pröva? Välkommen till en workshop och introduktion: Möt din inre hjälpare -och låt vingarna bära dig. Den är för dig som vill möta dig själv i konsten tillsammans med andra i en mindre grupp. Vi träffas under tre dagar. Du bjuds in i ett öppet kreativt rum utan prestation med plats för lek, skratt och allvar. Vi arbetar med olika konstnärliga uttryck och det behövs inga särskilda förkunskaper.

Jag som ansvarar för denna terapeutiska workshop heter Margareta Wärja och har arbetat med konstnärliga terapier som psykoterapeut och lärare i över 35 år. Jag har utvecklat och forskat på metoder med konsten i rehabilitering inom cancervården. Här arbetar jag tillsammans med kollegan Anita Båge, filmproducent och lärare med lång gedigen erfarenhet av konstnärligt arbete och att leda processer genom skapandet.

Citat från tidigare deltagare: "Expressive Arts är fantastiskt! Jag gick Introduktion i Uttryckande Konstterapi för 13 år sedan och blev så förtjust att jag sedan vidareutbildade mig i metodiken som terapeut. Två helt ljuvliga, lekfulla, kreativa och livsbejakande år!"— Susanne Leckne

Ledare

Margareta Wärja, fil. dr., leg. psykoterapeut, musikterapeut och utbildningsledare i uttryckande konstterapi, CAGS*, lärare och handledare i psykoterapi. *(Certificate of Advanced Graduate Studies in Expressive Arts form European Graduate School).

Anita Båge, Dipl. Uttryckande konstterapeut med grundläggande kompetens i psykoterapi (steg 1). Psykodramaledare och Filmproducent.

Plats

Hälsans Hus

Tider

28  – 30 okt 2022

Fredag: kl 10-18

Lördag: kl 10-18

Söndag: kl 10-15

Kostnad

3600 kr. Moms utgår ej.

Fika och material ingår.

Avbokningsregler workshops

Våra regler följer Stiftelsen Hälsans Hus regler för lokalavbokning.

En antagning till en workshop är bindande. fr.o.m. 30 dagar före start av workshop. 

För avbokning innan 30 dagar före workshop utgår en administrativ avgift på 500 kr.

Vid övrig avbokning gäller följande: 

Avbokning 0 – 16 dagar före workshop betalas hel avgift (100%).

Avbokning 17 – 29 dagar före workshop betalas 50% av avgiften.

Om kursen är fullbelagd och ersättare från en reservlista kan gå in för den som avbokat betalas endast en administrativ avgift på 500 kr. Samma sak gäller, om den som avbokat själv kan anvisa ny deltagare.

Kontakt

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig:

070-749 07 56

margareta.warja@expressivearts.se

Dela!

bottom of page