top of page
Workshop i Expressive Arts - Transformation och förändring genom konsten. Hur du håller din kreativa eld levande!
Workshop i Expressive Arts - Transformation och förändring genom konsten. Hur du håller din kreativa eld levande!

fre 30 sep.

|

Hälsans hus

Workshop i Expressive Arts - Transformation och förändring genom konsten. Hur du håller din kreativa eld levande!

(Fulltecknad. Hör av dig om du vill registrera dig på väntlistan!) Du bjuds in i ett öppet kreativt rum utan prestation med plats för lek, skratt & allvar. Vi arbetar med olika konstnärliga språk & uttryck terapeutiskt.

Workshopen är fulltecknad.
Se andra evenemang!

Tid & plats

30 sep. 2022 10:00 CEST – 02 okt. 2022 15:00 CEST

Hälsans hus, Fjällgatan 23, 116 28 Stockholm, Sweden

Om workshopen

Vi kan alla skapa och forma våra liv. Det finns en universell levande källa som är till för oss alla. Källan kan liknas vid en eld som behöver uppmärksamhet och omsorg och där man lägger på nya vedträn. Denna workshop handlar just om det. Om att ge tid för din inre skaparglöd att växa. Legenden om Fågel Fenix som reser sig ur askan handlar om att släppa taget och ge plats för förvandling och återuppståndelse. Fenix symboliserar också vår motståndskraft och kreativitet. Vi lever i en tid präglad av ökad vardagsstress. För dig som upplevt stress eller livskris kan konstnärliga språk vara en varsam väg till läkande. Konstnärligt skapade kan också vara ett sätt att bjuda in mer glädje, kraft och vitalitet i livet.

I Expressive Arts använder vi olika konstnärliga uttryck: musik, bild, dans och rörelse, drama, film och foto, poesi och berättelser. Metodiken har ett stöd i forskning och i omfattande praktisk kunskap.

Vi som arbetar med den här metoden menar att varje människa har en inneboende kraft och förmåga att aktivt skapa och forma sitt liv och att det arbetet grundas i kroppen. Vi relaterar till världen omkring oss genom våra sinnen, förnimmelser, känslor och talade språk. När vi skapar använder vi dessa inneboende förmågor för att forma och synliggöra oss själv i världen. Skapandet kan också vara en meningsbärande väg för att pröva nytt och skapa önskad förändring. I arbetet vänder vi oss ofta till naturen och alla elementen som källa för inspiration och återhämtning. I denna workshop fokuserar vi på eldens renande och läkande kraft.

Vill du pröva? Välkommen till en workshop och introduktion: Transformation och förändring genom konsten. Hur du håller din kreativa eld levande! Den vänder sig till dig som vill möta dig själv i konsten tillsammans med andra i en mindre grupp. Vi träffas under tre dagar. Du bjuds in i ett öppet kreativt rum utan prestation med plats för lek, skratt och allvar. Vi arbetar med olika konstnärliga språk och uttryck och det behövs inga särskilda förkunskaper.

Jag som ansvarar för denna terapeutiska workshop heter Margareta Wärja och har arbetat med konstnärliga terapier som psykoterapeut och lärare i över 30 år. Jag är legitimerad psykoterapeut, gruppterapeut samt lärare och handledare i musik-och uttryckande konstterapi. Jag har utvecklat och forskat på metoder i konstnärliga terapier i rehabilitering inom cancervården.

Citat från tidigare deltagare: "Expressive Arts är fantastiskt! Jag gick Introduktion i Uttryckande Konstterapi för 13 år sedan och blev så förtjust att jag sedan vidareutbildade mig i metodiken som terapeut. Två helt ljuvliga, lekfulla, kreativa och livsbejakande år!"— Susanne Leckne

Ledare

Margareta Wärja, fil. dr., leg. psykoterapeut, musikterapeut och utbildningsledare i uttryckande konstterapi, CAGS*, lärare och handledare i psykoterapi. *(Certificate of Advanced Graduate Studies in Expressive Arts form European Graduate School).

Anita Båge, Dipl. Uttryckande konstterapeut med grundläggande kompetens i psykoterapi (steg 1). Psykodramaledare och Filmproducent.

Plats

Hälsans Hus

Tider

30 sept – 2 okt 2022

Fredag: kl 10-18

Lördag: kl 10-18

Söndag: kl 10-15

Kostnad

3600 kr. Moms utgår ej.

Fika och material ingår.

Avbokningsregler workshops

Våra regler följer Stiftelsen Hälsans Hus regler för lokalavbokning.

En antagning till en workshop är bindande. fr.o.m. 30 dagar före start av workshop. 

För avbokning innan 30 dagar före workshop utgår en administrativ avgift på 500 kr.

Vid övrig avbokning gäller följande: 

Avbokning 0 – 16 dagar före workshop betalas hel avgift (100%).

Avbokning 17 – 29 dagar före workshop betalas 50% av avgiften.

Om kursen är fullbelagd och ersättare från en reservlista kan gå in för den som avbokat betalas endast en administrativ avgift på 500 kr. Samma sak gäller, om den som avbokat själv kan anvisa ny deltagare.

Kontakt

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig:

070-749 07 56

margareta.warja@expressivearts.se

Dela!

bottom of page