Livsresan - Kom med & Vandra i Spanien!

Maj 2023

|

Benimaurell

Livsresan - Kom med & Vandra i Spanien!

För kvinnor som vill möta och inspireras av storslagen natur och finna nya spännande stigar i livet.

Tid och plats

Maj 2023

Benimaurell, Partida Tosal de la Cometa, s/n, 03791 Benimaurell, Alicante, Spain

Om evenemanget

Drömmer du dig ut i världen? Behöver du släppa vardagsstressen och fylla på med ny energi? Vill du möta andra nyfikna kvinnor och bli inspirerad?

Välkommen på en lustfylld resa som öppnar din kreativitet, ger kraft och låter dig vila i stor skönhet och varm sinnlighet. Vi vandrar på gamla åsnestigar som slingrar sig fram i ett landskap med skira vårblommor, väldoftande kryddörter och olivlundar.

Vi avnjuter picknick-luncher med hänförande utsikt och samtalar om livets mening under vällagade middagar på det vackert belägna fyrstjärniga bergshotellet. Vi använder musikresor, meditation, mjuk yoga och låter bilder, texter och berättelser växa fram och visa vägen. Släpp stressen i vardagen och kom med in i lekfulla kreativa processer och möten som kan förändra ditt liv på djupet!

Hur denna resa blev till

Hösten 2021, i en öppning när det gick att resa under pandemin, besökte min livskamrat Gunder och jag Spanien och vår vän Jeanne, en erfaren vandringsguide. Vi har under många år genomfört terapeutiska workshops på kursgården El Bloque utanför Altea i Spanien. Nu var vi tillbaka i denna vackra trakt.

En dag tog Jeanne med oss högt upp i bergen för att bo på det charmiga hotellet Alahuar och vandra på de gamla moriska stigarna och trapporna. Dessa slingrar sig vackert och organiskt genom landskapet. Längs toppar, dalar och terrassodlingar. Trapporna är väl anpassade för att gå i.

De har lagom stora steg för att åsnorna på den tiden skulle kunna ta sig upp och ner med sina laster av mandlar, oliver och frukt. Vi startade på toppen och gick under tystnad långsamt ner mot dalen till en torrlagd flodbädd.

Att gå så var mäktigt. En tidsresa och samtidigt ett pågående nu och upplevelsen av att vara på väg i mitt liv. En meditation med närvaro i rörelsen. Det gav en bestående erfarenhet av sammanhang, historia och kontinuitet.

Jag kände och tänkte – detta vill jag erbjuda en grupp kvinnor som längtar efter att skapa, pröva sig fram, läka, finna nya vägar och växa som människor.

Vandringen är en livsfilosofisk hållning. Något som också sker på insidan. Och som handlar om att ta sig fram på livets vindlande stiger och trampa nya. Genom att ta ett steg i sänder tar du dig framåt. Det är ganska enkelt men också en vidunderlig process. När du går blir du ett med världen.

Program & innehåll

Du anländer till hotellet, landar och finner dig tillrätta. Vi börjar varje morgon med uppmärksamhet inåt med hjälp av poesi, musikmeditation och tystnad. Efter frukost packar vi en picknick-lunch och ger oss iväg på en vandring (lagom lång och i bekväm takt).

Under Jeannes kunniga ledning möter vi det storslagna landskapet på olika turer med varierande längd. Vi tar en vilodag med plats för stillhet och andra aktiviteter och avslutar med en Fiesta. Om du vill kan du stanna några dagar i exemplevis Altea eller Valencia.

Vandringen varvas med mjuk yoga ute i naturen och olika former av skapande processer (expressive arts) och fördjupande samtal som hjälper dig att lyssna på din inre röst, söka vägledning och få inspiration. Du får även ta del av kunskap om örter och växter och kan plocka med dig väldoftande kryddor hem för te och matlagning.

Emellanåt behöver man stanna och vila. Vi är alla olika. Under denna workshop kan du välja att vandra med oss i bergen hela turen. Du kan gå en bit av sträckan, eller sitta under ett träd, filosofera och lyssna till ditt livs pulsslag och höra hjärtas sång. Kanske vill du teckna eller skriva. Låt detta bli en livgivande och helande process. Kursen leds på både svenska och engelska.

Rum & måltider på Alahuar

Vi bor i rymliga trevliga dubbelrum på Hotell Alahuar som är ett vackert beläget fyrstjärnigt hotell i den lilla byn Benimaurell uppe i bergen mellan kuststäderna Alicante och Valencia.

Utsikten från hotellet är vidunderlig och långt nere i dalen glittrar det turkosblå havet. En del rum har jacuzzi och det finns även några enkelrum. (First come - för bubbelbad eller enkelrum).

Hotellet har en trevlig pool och en fin restaurang. En riklig frukostbuffé dukas upp och var och en gör sin egen picknick-lunch. Vid kvällens middag serveras en utsökt medelhavs cuisine med tre rätter.

Du får

 • Sex dagars unik upplevelse och självutveckling i enastående natur.
 • Guidade vandringar och yoga med Jeanne.
 • Dagliga guidade rofyllda Musikmeditationer med Margareta.
 • Skapande kreativa processer och fördjupande samtal i mindre och större grupp ledda av Margareta.
 • Inbjudan till en träff på Zoom i april där vi möts, berättar om resan och gör en musikupplevelse ihop.
 • Sju nätter på fyrstjärnigt hotell i dubbelrum. (Det finns några enkelrum samt dubbelrum med jacuzzi- first come...).
 • Helpension med frukostbuffé, picknick-lunch och trerätters middag (dryck tillkommer).

Dina guider på resan

Margareta Wärja PhD, leg psykoterapeut, expressive arts terapeut & erfaren processledare.

Margareta: Jag leder Expressive Arts Stockholm och har arbetat med utbildning, och psykoterapi med konstnärliga språk och uttryck, i över 30 år. Jag har även forskat på kvinnors existentiella och sexuella hälsa efter cancer. Jag brinner för att stötta kvinnor att utveckla sin potential och kreativitet - få bättre självkänsla, bära mindre skuld och skam, och finna en mer accepterande relation till sin kropp, sexualitet och sinnlighet. Att arbeta med grupper är särskilt meningsfullt!

Jeanne van Sebille, biolog, naturpedagog och van bergs- och vandringsguide.

Jeanne: Margareta och jag har varit vänner i 34 år. Jag kommer från Holland och har bott i Altea Spanien under 36 år. Har utbildat mig till biolog och lärare. Är en hängiven naturälskare, bergen är min inspiration och heliga plats. Jag har bott och arbetat på ett spirituellt retreat center under många år och varit engagerad i personlig och andlig utveckling i stort sett hela mitt liv. Arbetar numera deltid som Waldorfpedagog och vandringsguide. Att ta ut grupper - särskilt kvinnor - i mötet med berget och naturen är en stor glädjekälla.

Kära Kvinna, Detta är en alldeles unik resa!

Framförallt - vi blir en grupp kvinnor som möts och delar berättelser från livets stora, innehållsrika och pågående bok.

Tillsammans skapar vi ett stort rum där tillvarons hela färgpalett och känslomässiga skiftningar får tid och plats.

Det är en resa där du möter dig själv bortom vardagsstressen och kan lugna ner ditt nervsystem och hämta ny kraft.

Du får hjälp att känna efter vad du behöver för att ditt liv ska kunna bli så sant, levande och vitalt som möjligt.

Varmt välkommen!

Hur du anmäler dig

Du får

 • Sex dagars unik upplevelse och självutveckling i enastående natur.
 • Guidade vandringar och yoga med Jeanne.
 • Musikmeditationer, kreativa skapande processer och samtal i mindre och större grupp ledda av Margareta.
 • Inbjudan till en träff på Zoom i april där vi möts, berättar om resan och gör en musikupplevelse ihop.
 • Sju nätter på fyrstjärnigt hotell i dubbelrum. (Det finns några enkelrum samt dubbelrum med jacuzzi- first come...).
 • Helpension med frukostbuffé, picknick-lunch och trerätters middag (dryck tillkommer).

Du betalar

13 900 SEK

Värdet för hela arrangemanet är betydligt högre. Vi är glada över att kunna erbjuda detta pris.

Flygresa

Du beställer och betalar din resa själv. Det finns i skrivande stund (feb 2022) prisvärda resor till Alicante hos SAS och Norwegian. SAS flyger även till Valencia. Det finns även andra flygbolag. Resan till och från flygplatserna och hotellet tar 1,5 tim med bil. Vi kan hjälpa till att arrangera transfer tor till hotellet mot en avgift. Platserna är begränsade.

Välkommen!

Anmälan och frågor:

070-749 07 56

margareta.warja@expressivearts.se

Plats

Hotell Alahuar Benimaurell, Spanien

Tider

Maj 2023. Exakta tider TBD.

Avbokningsregler (Exakta datum för avbokningsregler kommer)

Du anmäler dig genom att fylla i blanketten på hemsidan, som finns nedan.

 • När du fått en bekräftelse på att du är antagen betalar du mot faktura en anmälningsavgift på 2500 och säkrar därmed din plats.
 • Resterade belopp betalas mot en ny faktura senast den X
 • Antagning till vandringsresan är bindande. fr.o.m. X
 • För avbokning senast X återbetalas det inbetalade beloppet minus en administrativ avgift på 950 kr.

För avbokning därefter gäller följande:

a) Förutsatt att ersättare kan träda in återbetalas inbetalt belopp minus den administrativa avgiften. Annars gäller:

b) Vid avbokning perioden X återbetalas 50% av beloppet.

Vid avbokning fr.o.m X sker ingen återbetalning.

I den händelse att arrangemanget inte går att genomföra, och därmed ställs in av arrangören, återbetalas hela beloppet. Vi rekommenderar att du har en reseförsäkring eller hemförsäkring som täcker dina kostnader för arrangemang och resor vid till exempel sjukdom. Har du frågor kring anmälan, betalning eller avbokningsvillkor tveka inte att kontakta: margareta.warja@expressivearts.se

Dela evenemang!